VÄLKOMMEN KARLOTTA BACKE!

Vi vill stolt presentera våra nya engagerade och nyfikna kollega Karlotta! För fem år sedan flyttade hon till Sverige från Tyskland och sedan första september arbetar hon på vårt huvudkontor i Mölndal.
När Karlotta kom till Sverige ägnade hon den första tiden åt att lära sig det nya språket, vilket hon har gjort med bravur. Därefter började hon på samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet vid Handelshögskolan i Göteborg.
– Sverige är känt för att vara bra på hållbarhet och jag hade länge tyckt att det var ett intressant ämne, förklarar hon.

Efter examen var hon ett tag på ett mjukvaruföretag innan hon fick höra talas om Profu.
– Det som jag tyckte var spännande med Profu är den starka länken till forskning och olika universitet. Just det gör Profu unikt i jämförelse med andra konsultföretag. Jag har redan fått göra många spännande saker och känner igen en hel del från min utbildning. Det är kul att den kommer till nytta och jag uppskattar också den trevliga stämningen på kontoret, den betyder väldigt mycket.

Karlotta kommer att arbeta mycket med våra klimatbokslut men också med avfallsfrågor. Självklart blir hon även en stor tillgång när det gäller att följa upp utvecklingen för energimarknaden i hemlandet Tyskland.

När Karlotta inte jobbar hittar man henne antingen på knä i en rabatt eller i soffan med en virknål.
– Jag är med i en stadsodlarförening och planterar växter eller rensar ogräs. Men på vintern när det inte finns något att göra där virkar jag istället.
– Vi är väldigt glada för att Karlotta arbetar med oss, säger Kjerstin Ludvig. Med hennes utbildningsbakgrund, intresse för analys och Excel, och generella nyfikenhet kommer hon att bidra till vår verksamhet inom flera olika områden.