FULL FART FRÅN START FÖR JOSEFINE

Profu har fått ännu en ny medarbetare. I början av maj klev Josefine Kjellander in över tröskeln och fick en riktig rivstart.

– Redan andra dagen var vi på ett kundbesök i Lidköping. Den här första tiden har varit jätterolig, jag har känt mig väldigt väl mottagen, säger hon.

Josefine har en master i hållbara energisystem på Chalmers från 2022. Innan hon kom till Profu jobbade hon ett knappt år som processingenjör i kryoteknik på MAN Energy Solutions.

– Att få komma till Profu var en unik möjlighet som jag inte ville missa för här får jag arbeta med systemanalys och lägga större vikt vid att fånga de slutgiltiga konsekvenserna i de problem som jag angriper. Det känns både utmanande, roligt och utvecklande, säger hon.

Under den närmaste tiden ska Josefine lära känna Profus verksamhetsområden och bland annat få prova på olika modellverktyg. Hittills har hon deltagit i arbetet med prognostisering av fjärrvärmenät, kommunala klimat- och energiplaner och bränslemarknadsutredningarna. Men tiden får utvisa vad hon främst ska ägna sig åt.

Josefine är uppvuxen på Hisingen med nära till havet. Och just havet har varit en viktig del i hennes liv. För två år sedan köpte hon en segelbåt, en 24-fotare med fyra kojplatser.

– Jag älskar att vara ute på havet och har varit det mycket med min familj. Men att segla är ganska nytt så jag tränar på hur jag ska hantera båten i olika situationer till havs. Det är riktigt roligt.

Under våren har hon ägnat både kvällar och helger åt att få båten i ordning inför sjösättningen. I höst när den ska upp på land igen är det något annat som åker fram – skridskorna. I nästan hela sitt liv har Josefine hållit på med konståkning och tävlar ett par gånger om året.

– Jag har ett intresse som funkar på vinterhalvåret och ett annat som funkar på sommaren. De löser av varandra på ett bra sätt, avslutar hon glatt.